Halloween Érdekességek - A Hálaadás előtti Ősi Ünnep

Halloween,  egy olyan ünnep, amelyet szerte a világon ünnepelnek, különféle hagyományok és szokások kíséretében. Az ünnepnek sok érdekes aspektusa van, amelyekről talán még nem hallottál. Ez a cikk bemutat néhány érdekességet Halloweenről.

History-of-Halloween

1. Az ünnep eredete

Halloween története egészen az ősi kelta kultúráig vezethető vissza. A Samhain ünnep középkori eredeteig nyúlik vissza, amikor a kelta törzsek az évet két részre osztották: a nyarat és a telet. A Samhain, vagyis a kelta Újév, október 31-én volt. Ezen a napon az emberek megünnepelték a természet erejét, és tisztelettel adóztak az elhunytaknak.

2. Tökfaragás tradíció

A híres Halloween-tökfejek eredetileg krumplikkal készültek Írországban és Skóciában, de amikor a kelta kultúrával rendelkező emberek az Egyesült Államokba emigráltak, a tök lett az új kedvenc faragandó. Ez az elterjedt gyakorlat a gyerekek körében világszerte, akik izgalommal faragnak különböző arcokat a tökökbe.

3. Tréfálkozás és édességgyűjtés

A Halloween hagyománya, hogy a gyerekek jelmezbe bújva járnak házról házra, tréfálnak és édességeket gyűjtenek, a középkori Európáig nyúlik vissza. Régebben a szegények kenyérért és édességért könyörögtek a gazdagoktól, akik a hálaadás ünnepéig osztogatták a felajánlásokat.

4. Fantomházak és rémisztő dekorációk

A fantomházak és rémisztő dekorációk az otthonok díszítésének elengedhetetlen részévé váltak Halloweenkor. Ez a gyakorlat valószínűleg a régi kelta hiedelmekből ered, amelyek szerint ezen az éjszakán a szellemek visszatérnek a földre, és a díszítések segítenek elűzni vagy megfékezni ezeket az erőket.

5. Halloween az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban Halloween az egyik legnépszerűbb ünnep. Az emberek milliárdokat költenek jelmezekre, dekorációkra és édességekre. Az évente megrendezett New York-i Halloween parádé az egyik legnagyobb esemény, amelyre több százezer ember látogat el.

Halloween egy olyan ünnep, amely sokszínűségét és különféle hagyományait illetően izgalmas és érdekes. Ha részt veszel az ünnepelésben, ne felejtsd el a hagyományokat és az eredetét tiszteletben tartani!
SZCBO0038plab0008073-noi_polo-narancs-768x768SZCBO0037SZCBO0036