Magyarországon is mozikba kerül a Taylor Swift-koncertfilm

maxresdefault (1)
2023-ban egy olyan zenei világjelenség született, amely mindenkit lenyűgözött: Taylor Swift idei turnéja. Az egyik augusztusi állomásának megörökítésére készült koncertfilm most Magyarországon is látható lesz, köszönhetően a Pannónia Entertainmentnek, amely november elején hozza el ezt a globális élményt az itteni közönségnek.

A 2023-as év filmvilágában a Barbenheimer jelenség uralkodott, de a zenei színtéren Taylor Swift volt az, aki mindenkit rabul ejtett. A The Eras Tour nevű turnéja világszerte milliók rajongóját kápráztatta el, és hatalmas hype-ot generált a közösségi médiában. A "Swiftie"-k, ahogyan Taylor Swift rajongóit nevezik, pontosan tudják, miért különleges ez a turné, és miért vált ekkora popkulturális jelenséggé. Számukra különleges lehetőség, hogy most a mozikban is élvezhetik a koncertfilm élményét, de a film mindenki számára izgalmas élmény lesz, akik legalább egyszer találkoztak Taylor Swifttel idén a közösségi médiában. De mi is az, ami ennyire lenyűgöző?
20617692

A The Eras Tour Taylor Swift karrierjének eddigi legnagyobb koncertturnéja, amely márciustól novemberig tartott, és összesen 146 fellépést tartalmazott 5 kontinensen, különböző stadionokban. A cím is utal arra, hogy ez a turné az énekesnő összes eddigi érájának és albumának emléket állítja, és a koncertfilm 165 percen keresztül örökíti meg az augusztusi három koncertet, amelyeket Swift a tavalyi Super Bowl helyszínén, az egykori lóversenypálya helyén felépült SoFi Stadiumban tartott Inglewoodban, Los Angeles közelében. A látványos show-t nemcsak a rajongók, hanem a kritikusok is dicsérték, és az október közepi Észak-Amerikai mozibemutatóra 37 millió dolláros nyitónapi bevételt várnak.

A film rendezője Sam Wrench, aki korábban már Billie Eillish O2-es koncertjét is dirigálta, amit szintén a Pannónia Entertainment közvetített a hazai mozikban.

A koncertfilm létrejötte önmagában is egy fantasztikus történet, mivel bár minden nagy hollywoodi stúdióval folytattak tárgyalásokat, azok az író- és színészsztrájk miatt rendre visszautasították a projektet. Taylor Swift azonban producerként maga vette kezébe az irányítást, és kikerülve a hollywoodi stúdiókat, közvetlenül mozihálózatoknál és független filmforgalmazóknál próbálta értékesíteni a filmet, amíg végül sikerrel járt. A hatása meglepő volt, mivel a tárgyalások után több más filmnek is új bemutatóidőpontot kellett kijelölniük a közelgő premier miatt.

A turné során folyamatosan megjelentek új kiadások és újravett albumok, valamint új videóklippek. Taylor Swift producerként is aktívan részt vett a film vágásában, személyesen választotta ki, melyik dalok kerülnek a koncertfilmbe, így a rajongók és a saját kedvencei is helyet kaptak a filmben. A "Swiftmánia" nemcsak a kultúrára, hanem a gazdaságra és a politikára is hatással volt, valóban különleges eseményként száll be a világ történetébe.

GettyImages-1637208931

Ahogy a koncertekre, úgy a koncertfilm vetítésekre is várhatóan gyorsan elfogynak a jegyek, így a legnagyobb rajongóknak érdemes lesz gyorsan cselekedniük. A The Eras Tour koncertfilmet felirat nélkül vetítik majd országszerte a kiválasztott mozikban november 3-tól, de csak limitált ideig lesz látható.

karma_is_a_cat_N_L_polo_latvanyterv másolatataylor_album_01_N_D_polo_latvanyterv másolatataylor_album_02_N_D_polo_latvanyterv másolatataylor_albums_N_L_polo_latvanyterv másolatataylors_version_1989_B_N_D_polo_latvanyterv másolata